Vjosa go ahead si Presidente tipike rugoviane! – Ora Info

Vjosa go ahead si Presidente tipike rugoviane! – Ora Info

(Sociologu dhe profesori Universitar, me dioptrinë e tij analitike mbron pozicionimin kushtetues te Vjosa Osmanit).

1. Imazhi karizmatik (se është femra më e votuar ndonjēherë në Kosovë) i Vjosa Osmanit dosido duhet të funksionalizohet sidomos tani me postin e Presidentes. Ajo s’ka nevojë t’i dëshmoj as aftësitë intelektuale e as ato politike, ngase, thjeshtë i disponon ato, por, ka nevojë t’i artikuloj qartë dhe në përputhje kushtetuese, veprimet konkrete qē ia jap me automatizëm ky post.

2. Znj. Vjosa Osmani, e anatemuar dhe e përndjekur padrejtësisht nga posti i nënkryetares së LDK-s, nga ana e klanit të Isa Mustafës (që tashmē ka injektuar edhe retoriken boshe për të konkurruar edhe President (!) sidomos me deklaratat kinse kunder Serbisë, në fakt, vetëm dëshmoi hipokrizi! Sepse, harroi që me nënshkrimet për humbjen e ÇAKORRIT dhe ZAJEDNICEN (2015), shansat i ka absolutisht minimale), edhe më tej po tentohet të “dëshmohet” dhunshēm përmes sekserēve dhe matrapazëve politik e mediatik, si një personalitete; egoiste, narcisoide, makiaveliste, madje edhe me ambicie të smura për pushtet!?

3. Gjithë kjo fushatë e orkestruar, e sistemuar dhe e orkestruar dhe pērmes standardeve dhe metodave neokomuniste, po ushtrohet qëllimisht nga këto qarqe e klane tē Ldk-s, në mënyrë që Vjosen ta projektojn si një personalitete të paaftë dhe jomeritore per ta udhëhequr dhe realizuar Projektin e shtetndërtimit rugovian! Ndërkaq, Ajo për këto dy dekada sa ishte nē Ldk, e dëshmoj jo paftėsinē, jo hipokrizinë, jo poltronizmin, e as barkatarizmin, por lidershipin e vërtetë qē ishte kalitur e ndërtuar kryesisht në edukim, arsimim dhe angazhim tipik rugovian. Andaj Ajo ishte, është dhe mbeti një rugoviane tipike, të cilën ata që e votuan dhe simpatizuan në zgjedhjet e kaluara, duhet të dijnë ta çmojnë dhe resoektojnē jo vetëm si aset politik, por edhe si ithëtare tipike rugoviane. Go ahead Presidente!
(Autori është sociolog dhe profesor Universitar)

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *