Deodorantët nuk shkaktojnë kancerin e gjirit, flasin ekspertët mjekësor

Deodorantët nuk shkaktojnë kancerin e gjirit, flasin ekspertët mjekësor

Më parë ka pasur shumë kundërthënie në lidhje me shkaktarët e mundshëm të kancerit të gjirit.

Njëra prej arsyjeve të lidhura këtu ishte edhe përdorimi në përditshmëri i deodorantëve dhe mundësitë e dhënies së kancerit të gjirit përcjell Gazeta Shneta.

Mirëpo sipas një onkologu të radiologjisë Dr. Chirag Shah, i cili përgjigjet në burimin e faqes health.clevelandclinic tregon shkurt mbi mitin e krijuar më parë dhe hulumtimet shkencore të lidhura me këtë çështje të ndjeshme.

Mendoj se një pjesë e arsyes që u shfaq ky mit është se ne ju treguam pacientëve se nuk mund të përdorin antiperspirantë që përmbajnë alumin gjatë rrezatimit, sepse kishte shqetësime se alumini do të rriste acarimin e lëkurës që mund të rezultojë nga rrezatimi.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KLIKO KËTU.

Pastaj, në disa studime që u treguan aty mori hov një teori e tillë, unë mendoj se disa njerëz kanë bërë një lidhje prej aty, shprehet Dr. Shah.

Ka qenë gjithashtu shqetësimi se ekziston një lidhje midis aluminit dhe zhvillimit të kancerit të gjirit që është estrogjen-pozitiv.

Por një studim i madh në më shumë se 1.600 grave të publikuara në vitin 2002 nuk tregoi lidhje midis rrezikut të kancerit të gjirit dhe përdorimit antiperspirant, përdorimit të deodorantëve ose madje edhe të rruajtjes së nën sqetullave.

Poashtu, citohet të ketë thënë se mosha, përdorimi i terapisë zëvendësuese të hormoneve dhe historia e familjes janë disa nga faktorët më të mëdhenj të rrezikut për kancerin e gjirit, dhe ato janë shumë më të rëndësishme të merren në konsideratë tek kanceri i gjirit./Gazeta Shneta/

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *