Depresioni perinatal, faktorët që ndikojnë në shfaqjen e kësaj gjendje te gratë shtatzëna

Depresioni perinatal, faktorët që ndikojnë në shfaqjen e kësaj gjendje te gratë shtatzëna

Depresioni para lindjes apo depresioni perinatal është depresioni i përjetuar nga gratë gjatë shtatzënisë.

Ashtu sikurse depresioni pas lindjes, edhe depresioni perinatal është një ndjenjë shqetësimi dhe zemërimi e pranishme te gratë shtatzënë shkruan VeryWellFamily, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Ngjashëm me depresionin pas lindjes, ekspertët nuk mund të përcaktojnë një shkak të veçantë të depresionit para lindjes.

Sipas Akademisë së Pediatrisë Amerikane (AAP) ..”depresioni dhe ankthi gjatë dhe pas lindjes nuk ndodh për një shkak të veçantë që bëni ju, ato janë një gjendje përgjithshme”.

Sidoqoftë, egzistojnë disa faktorë që ndikojnë në këtë aspekt:

-Shtatzënia e paplanifikuar;

-Statusi i ulët socio-ekonomik;

-Pirja e duhanit;

-Historia familjare;

-Historia e ankthit dhe depresionit./GazetaShneta/

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *