Pozicioni cefalik i fetusit gjatë shtatzënisë ka rëndësi të madhe në procesin e lindjes

Pozicioni cefalik i fetusit gjatë shtatzënisë ka rëndësi të madhe në procesin e lindjes

Nëse fëmija juaj lëviz në bark, kjo është një shenjë e mirë pasi ju tregon se ai/ajo po zhvillohet shumë mirë.

Një foshnje fillon të lëvizë në bark rreth javës së katërmbëdhjetë të shtatzënisë. Dhe lëvizjet e tyre të para zakonisht quhen ‘nxitim’ ose ‘lëkundje’ shkruan FirstCryParenting, përcjell Gazeta Shneta.

Një foshnjë mund të vendoset në pozicione të ndryshme gjatë gjithë shtatzënisë dhe kjo është në rregull.

Por vetëm kur të keni arritur tremujorin tuaj të tretë dhe të fundit të procesit të shtatzënisë pozicioni i fëmijës tuaj në bark do të ketë më shumë rëndësi.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KLIKO KËTU.

Pozicioni që foshnja juaj merr në fund të periudhës së shtatzënisë ka shumë të ngjarë të jetë mënyra se si foshnja juaj do të bëjë paraqitjen e saj në botë.

Nga të gjitha pozicionet e ndryshme në të cilat mund të vendoset fëmija juaj, pozicioni cefalik në  javën e 36-të konsiderohet pozicioni më i mirë.

Një foshnjë është në pozicionin cefalik kur është në një pozicion kokë-poshtë mitrës.

Ky është pozicioni më i mirë që ata të paraqiten në botën e re dhe është vendi ku koka e foshnjës tuaj është pozicionuar afër kanalit të lindjes, dhe këmbët dhe pjesa e poshtme janë lart. Ky është pozicioni më i mirë që fëmija juaj të jetë në gjendje për një lindje të sigurt dhe të shëndetshme.

Mjeku juaj do të fillojë të vëzhgojë pozicionin e fëmijës tuaj rreth javës 34-të deri në javën 36-të.

Sa më shumë që i afroheni datës së lindjes, aq më e rëndësishme është që fëmija juaj të marrë pozicionin cefalik. /Gazeta Shneta/

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *