Ja në cilën moshë bebi juaj fillon të flasë

Ja në cilën moshë bebi juaj fillon të flasë

Të folurit është një nga zhvillimet më të rëndësishme dhe të veçanta të fëmijës suaj.

Edhe pse mund të mos ju duket e vërtetë, foshnja juaj komunikon me ju sapo të lindë shkruan VeryWellFamily, transmeton GazetaShneta.

Mësoni më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KËTU

Të qarat janë një nga mënyrat e vetme e foshnjes për të filluar komunikimin.Me kalimin e kohës, shumë prindër janë në gjendje të kuptojnë se çfarë tregon e qara e foshnjes së tyre.

Kjo rrugë është një lidhshmëri mes foshnjes dhe prindërve që nga javët e para të lindjes.

Përveç të qarit, ka është mënyra tjera që fëmija juaj komunikon me ju në muajt e parë të tyre dhe të gjitha këto janë shenja se zhvillimi i gjuhës është në proces e sipër.

Sipas udhëzimeve të CDC-së:

-Në dy muajt e parë, bebi juaj fillon të kthejë kokën nga ju kur ju flisni, në këtë mënyrë ata fillojnë të bëjnë tinguj;

-Në katër muajt e parë, fëmija juaj fillon t’i bëj dy tinguj bashkë, madje mund t’ju imitojë juve gjersa e ngritni apo e zvogëloni intonacionin;

-Deri në muajin e gjashtë, bebi juaj mund t’ju përgjigjjet kërkesave tua me tinguj të veçantë dhe në këtë moshë përsoset tingulli “m” dhe “b”./GazetaShneta/

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *