Simptomat post-Covid: Lodhja, humbja e nuhatjes, dëmtimi i organeve që lë gjurmë më tej

Simptomat post-Covid: Lodhja, humbja e nuhatjes, dëmtimi i organeve që lë gjurmë më tej

Gjithnjë e më shumë, mjekët po shohin çrregullimin midis pacientëve edhe pas infeksionit të tyre Covid-19, por është larg nga gjendja e vetme që mbetet.

Disa pacientë i mundon frymëmarrja ose kanë humbje të nuhatjes. Të tjerët janë duke zhvilluar simptoma të reja të tilla si palpitacionet e zemrës ose një “mjegull e trurit” edhe pas infektimit fillestar të tyre shkruan MedicalXpress përcjell Gazeta Shneta.

Së bashku me këto simptoma, Instituti Kombëtar i Shëndetit u referohet sëmundjeve kolektivisht si sindromi post-akut Covid-19, ose thjesht ‘Covid i gjatë’. Personat me këtë gjendje njihen si bartës të gjatë.

“Do të duhet kohë për të kuptuar se me çfarë kemi të bëjmë”, tha Dr. Andrea Levine, një specialiste e kujdesit pulmonar e cila drejton një klinikë post-Covid.

Ajo tha se një çështje kryesore është shumëllojshmëria e simptomave në pacientët të cilët variojnë në moshë dhe nivel të ndryshëm të shëndetit./Gazeta Shneta/

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *