Shtimi i peshës me binjakë në shtatzëni tuaj, një vlerësim nga afër prej ekspertëve mjekësor

Shtimi i peshës me binjakë në shtatzëni tuaj, një vlerësim nga afër prej ekspertëve mjekësor

Sapo keni zbuluar se keni një shtatzëni të shumëfishtë. Pavarësisht nëse jeni në ekstazë, të tronditur ose të mbingarkuar, mund të keni shumë pyetje në këtë fazë.

Pyetjet në lidhje me shtimin e peshës gjatë shtatzënisë dhe çfarë është normale dhe si duhet përcjellur ky proces, këtu janë disa sugjerime nga burimi American Pregnancy Association transmetuar nga Gazeta Shneta.

Pse është e rëndësishme shtimi i peshës me binjakë?

Ushqimi i duhur dhe fitimi i sasisë së rekomanduar të peshës është i nevojshëm për çdo shtatzëni, por kjo është veçanërisht e rëndësishme kur mbani më shumë se një foshnjë për shkak të rritjes së rrezikut të lindjes së parakohshme dhe peshës së ulët të lindjes në një shtatzëni të shumëfishtë.

Për të mësuar më shumë rreth komplikimeve gjatë shtatzënisë KLIKO KËTU.

Shtimi i peshës është veçanërisht i rëndësishëm midis javëve 20 deri 24 të shtatzënisë.

Nëse një nënë e binjakëve fiton 24 kile deri në javën e 24-të të shtatzënisë, ajo zvogëlon mundësinë e saj për lindje të parakohshme.

Shtimi i hershëm i peshës është gjithashtu jetik për zhvillimin e placentës, e cila ndihmon në kalimin e lëndëve ushqyese tek foshnjat.

Ndër të tjera, shtimi i peshës varet nga një numër faktorësh përfshirë lartësinë, llojin e trupit dhe peshën para shtatzënisë.

Sidoqoftë, shumica e grave që mbajnë binjakë inkurajohen të marrin 15 deri 20 kg.

Ndërsa, gratë që mbajnë trenjakë këshillohen të marrin 22 deri 27 kg. /Gazeta Shneta/

 

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *