Ngjarjet e ditës së fundit të vitit

Ngjarjet e ditës së fundit të vitit

Rreth 6.000 austriakë janë vaksinuar kundër koronavirusit që nga e diela, kur filloi vaksinimi në Austri.

Vaksinimi kundër COVID-19 filloi të dielën në të gjithë BE-në me dozat e para të vaksinës Biontech-Pfizer, të cilat u miratuan në BE më 21 dhjetor.

Austria mori 9.750 doza, me të cilat filloi vaksinimin e grupeve të rrezikut.

53.000 doza të tjera të vaksinës Biontech-Pfizer pritet të mbërrijnë në fund të javës, dhe më pas 63.000 doza në javë gjatë muajit.

Nga 5 janari, të gjitha shtëpitë e të moshuarve dhe shtëpitë e të moshuarve, si dhe ambulanca COVID-19, do të jenë në gjendje të tërheqin vaksinat e marra nga Agjencia Federale e Prokurimit dhe nga 12 janari, do të fillojë vaksinimi gjithëpërfshirës në shtëpitë e pleqve dhe ambulancat COVID.

The post ​Rreth 6.000 austriakë vaksinohen kundër COVID-19 appeared first on GazetaBlic.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *