Vdes në moshën 21 vjeçare mundësi që ishte quajtur si “fëmija më i fortë në botë” kur ishte 3 vjeç

Vdes në moshën 21 vjeçare mundësi që ishte quajtur si “fëmija më i fortë në botë” kur ishte 3 vjeç

Një mundës sumo i cili u quajt “fëmija më i fortë në botë” kur ishte tre vjeç ka vdekur në moshën 21 vjeçare.

Dzhambulat Khatokhov u bë mundës në vendlindjen e tij në Rusi, ndërsa mori famë në moshën trevjeçare, kur u vlerësua si fëmija më i fortë dhe më i rëndë në planet.

Ai u bë i njohur në të gjithë botën dhe u paraqit në disa dokumentarë TV mes shqetësimeve të thella për peshën dhe shëndetin e tij.

Shkaku i vdekjes nuk është bërë i ditur, por raportet thonë se ai kishte vuajtur nga probleme akute të veshkave.

Vdekja u njoftua nga Betal Gubzhev, 29 vjeç, presidenti i Federatës Sumo dhe Mundjes në Kabardino-Balkariya, rajoni rus ku ai jetonte.

Në moshën gjashtë vjeç, ai peshonte 95 kg dhe kishte veshur këpucë për burra.

Në moshën 9 vjeçare, i njohur si Dzhambik ose Jambik por i mbiquajtur Gladiator nga shokët e tij të shkollës – peshonte 146 kg, më shumë se totali i kombinuar i katër shokëve të shkollës.

Nëna e tij Nelya, infermiere, atëherë 42 vjeç, u kundërpërgjigj në atë kohë në mediat ndërkombëtare me pretendimet se ajo po neglizhonte shëndetin e fëmijës së saj.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *