AKI i “rri gati”: Vetëm pak minuta pas dorëheqjes, ia fshijnë emrin e Kreshnik Gashit

AKI i “rri gati”: Vetëm pak minuta pas dorëheqjes, ia fshijnë emrin e Kreshnik Gashit

Ministri i Arsimit në Kosovë, Ramë Likaj shpalosi punën për vitin 2020, saktësisht punën prej qershorit deri më tani kur edhe e ka marrë detyrën.

Likaj e konsideruar si të suksesshëm këtë vit shkollor falë ndihmës nga partnerët dhe donatorët.

“Me ndihmën e partnerëve dhe donatorëve MASh ka arritur me sukses përmbylljen e këtij viti. Situata me pandeminë është menaxhuar mirë”.

Ministri Likaj ka tregoi se është bërë shpërndarja falas e librave shkollor për të shkollat e vendit.

“Për arsimin parauniveristar është aprovuar master plani i bërë me kujdes të madh i cili e ka përfshirë monitorimin e mësimit”.

“Janë zhvilluar tre skenarë. Janë hartuar plane mësimore ditore e javore. Janë shpërndarë tekste shkollore falas për të gjitha shkollat”.

I pari i kësaj ministrie ka njoftuar fillimi i vitit shkollor ka nisur me duke marrë parasysh rekomandimet e DKA-së e IKShP-së.

“Tek E-mësimi lëndët e caktuara për shkak të situatës është reduktuar numri i orëve shkollore. Është bërë edhe xhirimi i njësive mësimore në katër gjuhë”.

“Para fillimi të mësimit është dezinfektuar secili objekt shkollor dhe janë dhënë rekomandime në koordinim me IKShP-në e DKA-në. Te E-mësimi 5 090 njësi janë xhiruar”.

Ndër të arritura e kësaj ministrie Likaj ka përmendur fillimin e procesit për korrigjimin e teksteve shkollore për disa klasë.

“Janë dërguar për botim tekste shkollore të korrigjuar të cilat kanë qenë në proces të vlerësimit. Është shpallur konkurs për hartimin e teksteve për klasën 4 dhe 9”.

Poashtu ministri Likaj ka shprehur gatishmërinë nga ana e tyre për garën e testit PISA.

“Jemi të gatshëm për testin PISA i cili për shkak të pandemisë është shtyrë për vitin e ardhshëm”.

The post Ramë Likaj: Jemi të gatshëm për testin PISA, viti shkollor u përmbyll me sukses appeared first on GazetaBlic.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *