Filmi “Bolero në vilën e pleqve” fiton 2 çmime ndërkombëtare

Filmi “Bolero në vilën e pleqve” fiton 2 çmime ndërkombëtare

Në konkursin e këtij viti të Qendrës Kinematografike të Kosovës, Këshillit Drejtues ka vendosur që të mbështeten 26 projekte filmike në kategori të ndryshme.

Në kategorinë e filmit të metrazhit të gjatë artistik, debutant, postproduksion dhe bashkëprodhim minorë janë mbështetur 7 projekte; në kategorinë e filmit të shkurtë dhe gjatë dokumentar janë mbështetur 4 projekte, në kategorinë e filmit të shkurtë animacin dhe artistik 4 projekte dhe në kategorinë e konkursit për zhvillim skenari 11 projekte.

Anëtarë të jurisë në kategori të ndryshme kanë qenë: Isa Qosja, Katriel Schorry, Lenka Tyrpakova, Ismet Sijarina, Ilir Gjocaj, Valton Beqiri, Agron Vula, Veton Nurkollari, Florent Mehmeti, Lura Limani, Besa Luci, Erson Zymberi, Shkelzen Maliqi, Ballsor Hoxha, Burbuqe Berisha dhe Zeni Ballazhi.

Vlera e mbështetjes për të gjitha projektet arrinë mbi 650 mijë euro.

Lista e projekteve të mbështetura mund të gjindet më poshtë.

https://qkk-rks.com/uploads/files/2020/December/24/Lista_e_Projekteve_fituese_20201608822993.pdf

 

The post Qendra Kinematografike e Kosovës mbështetë 26 projekte filmike appeared first on GazetaBlic.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *