Shprehje “ofenduese” se si ledhatohen fëmijët në Kosovë

Shprehje “ofenduese” se si ledhatohen fëmijët në Kosovë

Dashuria ndaj fëmijëve te kosovarët manifestohet me përdorimin e fjalëve të ndryshme.

Kemi dëgjuar shpesh fjalë të cilat në kuptimin e parë mund të jenë të papërshtatshme.

Madje disa prej tyre mund të tingëllojnë edhe ofenduese, por ndoshta se kjo është mënyra sesi shqiptarët e shprehin dashurinë e madhe ndaj të vegjëlve, shkruan Gazeta Shneta.

Këto janë disa nga fjalët dhe mënyrat e përdorimit të tyre ndaj fëmijëve:

*Këlyshi i vogël

*Qura jem

*Mafi t’kam

*Lazdrajka e vogël

*Burrë i vogël

*Flet si plakë

*Picimul

*Digitron

Të kujtojmë se edhe në gjuhën angleze ka këso lloj fjalësh që përdoren në kuptime ledhatuese për fëmijët.

Disa nga këto fjalë janë: cute little bunny (lepurushi i vogël), little tiny baby (bebushi i vockël), cuttie pie (ëmbëlsirë), cuddle bear (përqafëm si arushë)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *