Përse meshkujt duhet të gjunjëzohen kur t’i propozojnë vajzës për fejesë?

Përse meshkujt duhet të gjunjëzohen kur t’i propozojnë vajzës për fejesë?

Gjunjëzimi është gjithashtu protokoll për shumë rituale ceremoniale, duke përfshirë edhe ato romantike.

Fejesa bëhet në atë mënyrë që mashkulli ulet në njërin gju dhe i ofron unazën femrës. Mirëpo, pikërisht si ka ardhur koha që partneri duhet të ulet?

Fatkeqësisht nuk ekzistojnë burime të verifikuara teorike të këtij gjesti romantik, por ekzistojnë disa teori për të cilat besohet që janë të sakta, transmeton Telegrafi.

Në mesjetë kalorësia akoma nuk ishte zhdukur dhe mënyra formale e joshjes ishte versioni i lidhjes së sotme.

Gjunjëzimi është gjithashtu protokoll për shumë rituale dhe ceremoni, duke përfshirë edhe ato të llojit romantik.

Veprat artistike mesjetare dhe literatura tregojnë kalorësinë me gjunjë të lakuar para sundimtarëve të tyre në shenjë nderimi dhe respekti, apo se si gjunjëzohen para konteshave që të shprehin robërinë e tyre të përhershme.

Gjithashtu, kjo qasje mund të gjendet edhe në religjione.

Në shumë religjione, ata të cilët besojnë ulen bien në gjunjë që të tregojnë kënaqësinë dhe përulësinë e tyre para Zotit.

Prandaj, kur i thoni të dashurit tuaj “PO”, njëkohësisht ai ju ofron nderim, respektim dhe dashuri të përhershme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *