Dua Lipa nominohet për çmimin prestigjioz ‘Mercury Prize’

Dua Lipa nominohet për çmimin prestigjioz ‘Mercury Prize’

Stormzy, Dua Lipa, Laura Marling dhe Michael Kiwanuka janë ndër artistët më të spikatur që garojnë për çmimin “Mercury Prize” të vitit 2020, që është pa dyshim çmimi më prestigjioz në muzikën pop britanike.
Më shumë artistë femra janë të nominuara për këtë çmim sivjhet sesa në çdo vit tjetër, me pesë femra solo dhe tre grupe femrash ku në total numri i tyre shkon në 12 kandidate. Çmimi vlerëson albumin më të mirë të vitit në Mbretërinë e Bashkuar. Për herë të parë e nominuar është një artiste shqiptare, e ajo është Dua Lipa, e cila është nominuar për albumin e saj të vlerësuar dhe të renditur në vendin e parë për javë me rresht në Mbretërinë e Bashkuar, “Future Nostalgia”.

Kjo është lista me albumet e nominuara për çmimin “Mercury Prize 2020”:
Anna Meredith – Fibs , Charli XCX – How I’m Feeling Now , Dua Lipa – Future Nostalgia
Georgia – Seeking Thrills . Kano – Hoodies All Summer, Lanterns on the Lake – Spook the Herd
Laura Marling – Song for Our Daughter, Michael Kiwanuka – Kiwanuka , Moses Boyd – Dark Matter
Porridge Radio – Every Bad, Sports Team – Deep Down Happy, Stormzy – Heavy is the Head

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *