Ekspertët zbulojnë çfarë i ndodh femrës nëse nuk bën dàšhùrī

Ekspertët zbulojnë çfarë i ndodh femrës nëse nuk bën dàšhùrī

Bërja e dashurisë është diçka që shumica e djemve mendojnë se dinë gjithçka rreth tij.
Por, në fakt kjo nuk është e vërtetë pasi të dish gjithçka rreth Bërja e dashurisë do të thotë jo vetëm të kesh njohuri rreth mënyrës sesi mund të kënaqësh një grua, por edhe mbi anatominë e organit gjenital të gruas për të ditur seç rol duhet të luajnë ata.

Ju me siguri mendoni se dini gjithçka mbi trupin e një femre por ju me siguri që nuk i njihni 10 gjerat kryesore rreth zonës int.ime së saj, por janë 10 gjëra që nuk i keni ditur për zonën int.ime.
Një orga.zëm është një “dh.imbje” e shkëlqyer.

Në moment që një vajzë me të cilën ju keni dëshirë të keni marrëdhënie , ju thotë që ka dhimbje koke, duhet të dini që kjo është diçka normale dhe ju duhet ta kuptoni atë.

Një or.gazëm është në vetvete një sasi dh.imbjesh të ëmbla dhe ka efektet e një ila.çi që kuron shumë dh.imbje në trupin tuaj. Ju vetëm duhet të sigurohuni që ajo te arrijë një or.gazëm të fuq.ishëm .
Pjesa “aty poshtë” pastron vetveten
Organet gjen.itale të një gruaje janë të dizanjura për të pastruar vetveten ndonëse ndonjëherë konsiderohet si i panevojshëm pasi në fakt mund edhe të bëjë më shumë dëm sesa dobi për trupin.

Pas menstr.uacioneve zona int.ime pastron veten duke nxjerrë pjesën e papastër jashtë dhe këtë gjë në fakt ajo e bën këtë gjatë gjithë ciklit mujor të një gruaje.
Ajo gjithashtu ka dëshirë ta pastrojë veten edhe pas aktit se.ksual pasi kjo mënyrë parandalon infe.ksionet bak.teriale që mund të marrë zona int.ime.

Megjithatë nëse bak.teret kanë arritur të futen brenda apo në majën e saj, kjo mund të trajtohet me anën e një kremi kundër bak.tereve që mund të këshillohet nga mjekët.

Nuk është gjithçka pika G
Pika G e njohur si pika më ë fortë e or.gazmës që arrijnë femrat sjell tek ato ndjesi të mrekullueshme , por është dhe një tjetër pikë e njohur si pika A që ka pothuajse të njëjtin efekt që femrat të arrijnë pikën kulmorë të kënaqësisë.
Studiuesit tregojnë se pika A është e vendosur më thellë se pika G , ajo vendoset brenda kanalit të mi.trës dhe kjo pikë mund të stimulohet duke përdorur të njëjtën mënyrë siç stimuloheni për pikën G.

Vetëm mos harroni se kur të jeni shumë thellë, në brendësi të një femre, ju keni nevojë për lubrifikim shumë të mirë që i nevojitet asaj për të qenë sërish si në fillimin e marrëdhënies dhe kjo gjë ju sigurojmë që nuk është aspak e dh.imbshme apo e pakëndshme .

Ju jeni çfarë ju ushqeheni
Një zonë int.ime e shëndetshme ka një erë të veten karakteristike, por kjo erë zakonisht nuk është shumë e fortë.
Nëse zona “aty poshtë” përshkohet nga inf.eksion bak.terial kjo erë shnd.ërrohet në një kund.ërmim të fortë. Por zona int.ime jo vetëm kur ka inf.eksion merr një erë të f.ortë pasi shpesh gjatë nuhatjes ajo duket sikur e ka një erë të tillë,ndonëse ju nuk keni inf.eksion në të.

Shumica e gjërave që ushqehet një grua ndikojnë në mënyrën sesi organi i saj gjenital mban erë më pas.
Për shembull, nëse një grua ushqehet me fruta të ëmbla, edhe era e zonës int.ime së saj do të mbajë një erë kaq të këndshme sa këto fruta (dhe kjo shton dëshirën për të bërë dashuri) ndërsa përdorni disa perime, si lakër, etj mund ti japin asaj një shije jo kaq të mira sa frutat .
Zona int.ime mund të lëvizë
Kjo gjendje është ë zakonshme dhe ndodh shpesh pas opera.cioneve apo ndërh.yrjeve në m.itër por ndonjëherë mund të ndodhe edhe pa ndonjë shkak të veçantë .
Nuk ekziston “de.rdhja” te femrat
Femrat ndryshe nga meshkujt mund të lëshojnë sasi të ndryshme të lëngjeve gjatë or.gazmës. Studimet tregojnë se shumë gra janë të afta për të prodhuar sasi të mëdha lëngjesh gjatë or.gazmës.
Disa skeptike mendojnë se procesi “de.rdhje” nuk ekziston tek femrat , sipas tyre ajo që ata lëshojnë gjatë or.gazmës është thjeshtë u.rinë.

Megjithatë shkenca në lidhje me këtë fakt ka zbuluar se përbërësit që lëshon femra janë të ndarë nga komponentët e u.rinës dhe ato lëngje që derdh femra gjatë or.gazmës janë totalisht të ndryshme nga ato të u.rinës, pasi shkenca ka vërtetuar se ato zbresin nga kanali par.autral dhe jo nga f.shikëza.
Zona int.ime dyfishohet kur zgjohet
Sa e ndryshme është një va.ginë nga një femër të një tjetër? Disa gra kanë va.ginë të vogël, kanalet e shkurtra, ndërsa të tjerat të kundërtën më kanale shumë të gjatë.

Madhësia mesatare e një gruaje në gjendje normale është 3-4 cm e gjatë , por gjatë zgjimit dhe nga.cmimit të saj , ky numër mund të rritët, duke arritur deri në dyfishin e saj.
Bërja e dashurisë e mban të gjallë dhe të shëndetshme zonën int.ime
Ashtu si muskujt e tjerë në trup edhe va.gina ka nevojë për t’u përdorur dhe për t’u ushtruar, në të kundërt ajo mbetet e d.obët dhe e b.rishtë.

Nëse kalon kohë e gjatë që ajo nuk ushtron aktivitetin e saj, përgjithësisht kjo ndodh sidomos kur një grua arrin menop.auzën, ose arrin një moshe të th.yer, indet delikate që ndodhen brenda zonës int.ime bëhen të hollë dhe mund të fillojnë të pris.hen.
Në sekr.ecionet vag.inale gjendet një komponent i rrallë
Pas ekzaminimit mikroskopik të përbërësve që gjenden në sekrecionet va.ginale të femrave, shkencëtarët kanë vërejtur që këto sekrecione përmbajnë një përbërje që ndodhet në të vërtetë në mëlçi të peshkaqenit.

Kjo quhet squalene dhe gjithashtu mund të gjendet në vajrat bimore. Ajo mund të përdoret gjithashtu në kozmetikë dhe shërben për të shmangur yndyrën e tepruar në lëkurë.
Squalena është ajo që bën të mundur që këto sekrecione natyrore të kthehen në dobi të organeve gje.nitale duke ju dhënë indeve lagështi dhe lehtësi në përkulje.
Muskujt vag.inale janë jashtëzakonisht të fuqishëm

Të gjitha gratë kanë aftësi për të përdorur muskujt e tyre vag.inal, të quajtur ndryshe, muskujt PC- gjatë bërjes së dashurisë .
Këto janë të njëjtët me muskujt që përdor femra për të parand.aluar rrj.edhjen e u.rinës. Ju ndoshta nuk e besoni se këto muskuj janë të fuq.ishëm, por në të vërtetë ato janë shumë të fuq.ishëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *