Shqiperi/ Maska e detyrueshme me ligj, sanksione për shkelësit.

Shqiperi/ Maska e detyrueshme me ligj, sanksione për shkelësit.

Përballë kësaj situate që po vë në rrezik pasjen nën kontroll të epidemisë, Qeveria Rama mori të mërkurën ( 15.07) vendimin e mbajtjes së detyrueshme të maskës mbrojtëse në mjedise të mbyllura: “në administratën publike dhe jo publike, transportin publik, zyra, shkallë pallati, ashensorë, në qendrat tregtare, dyqane, supermakate, tregje dhe njësi shërbimit” – njoftoi Minstrja e Shëndetësisë dhe e Mbrojtjes Sociale, Ogerta Manastirliu.

Akti normativ që shoqëron vendimin, parashikon sanksione në rast të mosrespektimit të këtij detyrimi: policia e shtetit, policia bashkiake, strukturat e inspektorateve shtetërore, do të penalizojnë shkelësit me një gjobë prej 2 mijë lekësh të reja ( 20 euro) për çdo thyerje të rregullit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *