Paçarizi: Dorëheqja e Thaçit do të ishte pranim i shantazhit publik që po i bëhet

Paçarizi: Dorëheqja e Thaçit do të ishte pranim i shantazhit publik që po i bëhet

Analisti politik, Rrahman Paçarizi, thotë se presidenti i vendit Hashim Thaçi nuk duhet të jap dorëheqje ndonëse ka shumë arsye për ta bërë këtë gjë.

Paçarizi deklaroi se dorëheqja eventuale e Thaçit do të ishte pranim i shantazhit publik që po i bëhet me aktakuzën ende të pakonfirmuar nga Gjykata.

Paçarizi mes tjerash thotë se funksioni i presidentit tashmë mbetet i izoluar.

“Është e vërtetë që ekziston një aktakuzë ndaj Hashim Thaçit, fakti që aktakuza ka të bëjë me kohën e luftës nuk mund ta arsyetoj rrethanën tjetër se ky është president”.

“Publikimi i aktakuzës ende pa u konfirmuar pamar parasysh se çfarë do të ndodhë me të në të ardhmen kudo që njerëzit do të kërkojnë në internet emrin e Kosovës apo presidentit të Kosovës do tu shfaqet se presidenti i Kosovës është i akuzuar për krime të luftës dhe ky është një dëm i madh edhe për vendin”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *