Mësoni efektet anësore të ujit, nëse nuk konsumohet rregullisht

Mësoni efektet anësore të ujit, nëse nuk konsumohet rregullisht

Hidratimi i duhur është thelbësor për mbijetesën tuaj. Trupi juaj duhet të konsumojë një sasi të konsiderueshme uji çdo ditë për të funksionuar siç duhet. Kjo për shkak se ju vazhdimisht ekskretoni ujin përmes djersës dhe urinimit, kështu që trupi juaj duhet të plotësojë lëngjet e humbura.

Ju nuk do të jetoni gjatë pa konsumuar një sasi të shëndetshme uji.Është e mundur vetëm të mbijetosh pa ujë për disa ditë. Ju mund të jeni të ndjeshëm ndaj efekteve të dehidrimit edhe më shpejt, në varësi të faktorëve të caktuar tregon healthline

Dehidratimi është termi mjekësor për të mos pasur ujë të mjaftueshëm në trupin tuaj për të funksionuar siç duhet. Trupi juaj ka nevojë për një sasi të caktuar uji çdo ditë për të ruajtur shëndetin. Kjo për shkak se uji përbën 60 përqind të peshës suaj trupore. Tek fëmijët, uji bën deri në 75 përqind të peshës së tyre trupore.

Kjo për shkak se faktorë të caktuar kontribuojnë në përdorimin e ujit të trupit tuaj, përfshirë këtu:

-Kushtet mjedisore

-Niveli i aktivitetit

-Mosha

Çfarë ndodh me trupin tuaj nëse nuk pini ujë?

Trupi juaj është shumë i mahnitur me sasinë e ujit që konsumoni. Nëse pini kur keni etje, ka të ngjarë të merrni mjaftueshëm ujë në trupin tuaj çdo ditë.

Pa ujë të mjaftueshëm, sistemet në trupin tuaj do të ndryshojnë. Qelizat tuaja do të tkurren pa ujë të mjaftueshëm. Truri juaj do të sinjalizojë trupin tuaj të urinojë më pak. Kjo do të ndodhë përmes veshkave tuaja. Ata mbështeten në një konsum adekuat të ujit për të funksionuar siç duhet.

Pa ujë të mjaftueshëm, veshkat përdorin më shumë energji dhe veshin në inde. Veshkat tuaja duhet të funksionojnë në mënyrë adekuate për të larguar mbeturinat nga gjaku juaj.

Mungesa e ujit do të ndikojë edhe në funksionet e tjera trupore si:

-Temperatura e trupit tuaj nuk do të qëndrojë e rregulluar.

-Elektrolitet tuaja do të jenë të pabalancuara.

-Lidhjet tuaja mund të mos funksionojnë siç duhet.

-Presioni juaj i gjakut mund të rritet ose ulet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *