Qeveria ndalon ritet fetare dhe tubimet publike, nuk e përfillë Naim Tërnaven

Qeveria ndalon ritet fetare dhe tubimet publike, nuk e përfillë Naim Tërnaven

Qeveria e Kosovës ka vendosur të mbyllë të gjitha tubimet përfshirë edhe ritet fetare.

Kjo është bërë e ditur nga Kryeministri Avdullah Hoti. Ai ka thënë se do të ndalohen të gjitha ritet fetare.

“Ndalojmë komplet tubimet publike dhe ritet fetare”, ka thënë Hoti teksa ka kërkuar mirëkuptim nga bashkësitë fetare.

Një orë më parë, Myftiu Naim Tërnave, ka kërkuar të mos mbyllen xhamitë.

“Ftojmë institucionet kompetente të vendit të mos të nguten në marrjen e vendimit për mbylljen e objekteve fetare në këtë rast xhamivë”, ka thënë Tërnava, në një adresim publik.

“Ftojmë besimtarët të respektojnë në përpikëri të gjitha vendimet e dala nga Kryesia e Bashkësisë Islame”, ka shtuar ai./GazetaKombi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *