Jepet álárm tjetër nga ekśpertêt: Ja kur do të nisë válá e dytë e kóróńavirusit dhe këtë herë…

Jepet álárm tjetër nga ekśpertêt: Ja kur do të nisë válá e dytë e kóróńavirusit dhe këtë herë…

Vala e dytë e koronav.irusit do të mbërrijë kur tempera.turat të bien në 4 gradë celsius në dimër, paralajmërojnë ekspe.rtët britanikë të shënde.tësisë.

Zyrtarët vendas se një rritje e numrit të infekt.imeve atëherë mund të çojë në një mbyllje të dytë të vendit, e kjo në kohën kur ekon.omia e god.itur rë.ndë prej pandem.isë apo ka nisur të marrë veten.

Një anëtar i grupit Këshillimor Shke.ncor për Emerg.jencat në Britania tha se besohet gjerësisht që vir.usi i “pëlqen” temperatura 4 gradë Celsius, e kjo mund të shpjegojë përhapjen e shpejtë të tij në shkurt e mars.

“Për momentin mund ta kalojmë më lehtë se është verë. Por është e rëndësishme që njerëzit të përgatiten për sfidat që do të sjellë dimri”, u shpreh ai. Gjatë krizës se koronav.irusit, afro nëntë milionë punëtorë, ose më shumë se një e katërta e fuqisë totale punëtore, i humben përkohësisht vendet e punës në Britani. Kjo i ka kushtuar shtetit mbi 24 miliardë paund.

Vetë kryeministri Boris Johnson ka qenë i infektuar me koro.navirus dhe për shërimin e tij është da.shur të qëndrojë në kujdes int.ensiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *