Masat që priten të hynë në fuqi nga e hëna

Masat që priten të hynë në fuqi nga e hëna

U tha që do të shpallet gjendje e jashtëzakonshme , por si dukët Qeveria e Kosovës nuk po e konsideron që të shpallet këtë gjendje. Sipas lajmeve të fundit që vijnë nga Qeveria, nuk do te ketë gjendjë të jashtëzakonshme, por vetem masa shtesë për parandalimin e Covid-19

– Pezullohen aktivitetet religjioze, kulturore dhe në masë të madhe sportive
– Ndalohet çdo tubim private ose publike me mbi 50 persona
– Gastronomia lejohet të operojë në ambiente të hapura me jo më shumë se 50 persona
– Mbyllen çerdhet, tregjet
– Vendet me më së shumti të infektuar futen në karantinë

Të gjitha masat që do të merren, do të provojnë të prekin sa më pak ekonominë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *