Disa punë të çuditshme që bëjnë shërbëtorët për Mbretëreshën Elizabeth II

Disa punë të çuditshme që bëjnë shërbëtorët për Mbretëreshën Elizabeth II

Mbretëresha britanike, Elizabeth II, 94-vjeçare, shijon çdo ditë luksin, në atë formë, që përbën një ëndërr e paarritshme për shumë njerëz. Në mënyrë që të mos humbasë asgjë, dita ditës ajo kujdeset për “ushtrinë” e mbajtësve të shtëpisë; stilistëve, rojeve të sigurisë dhe madje kuzhinierëve më të mirë në botë.

Por mbretëresha e detyron stafin e saj të bëjë disa detyra mjaft të çuditshme, siç janë, fjala vjen, veshja e këpucëve të reja. Portali New Idea sjell një listë të aktiviteteve të çuditshme që duhet të kryhen nga shërbëtorët e mbretëreshës.

Veshësja e këpucëve: Të gjithë janë të vetëdijshëm se këpucët, kur vishen për herë të parë, mund të jenë mjaft të pakëndshme dhe të shkaktojnë deri flluska, gjë që nuk i përshtatet një mbretëreshe. Kjo është arsyeja pse Elizabeth ka një person që vesh në vend të saj këpucë të reja, në mënyrë që të mund të shmangë bezditë e panevojshme më pas kur t’i vesh vetë ajo.

Mbikëqyrësi i veprave të artit: Elizabeth është e njohur si një dashnore e madhe e artit, kështu që nuk është çudi që Pallati Buckingham është i stolisur me vepra arti “të panumërt” të vlefshme. Në vitin 2005, Mbretëresha prandaj punësoi një person për të mbikëqyrur koleksionin e saj. Me sa dihet, ai përmban 7 mijë piktura dhe rreth 3 mijë skulptura, shkruan Story.

Mjeshtri i muzikës: Mbretëresha nuk e zgjedh muzikën vetë. Ajo ka emëruar kompozitorin Judith Weir si përzgjedhës i muzikës për të. “Eshtë një nder i madh të jesh mjeshtër i muzikës së Mbretëreshës. Shpresoj të inkurajoj të gjithë britanikët që shkruajnë, këndojnë ose luajnë, dhe t’i dëgjojë ata sa më shumë që të jetë e mundur në këto dhjetë vjet,” tha Judith.

Mbajtësi i vulave: Në mbretërimin e saj afro shtatë dekada, Mbretëresha e ka gjetur veten mes vulave të shumta, dhe gjithashtu zotëron një koleksion të rrallë që trashëgoi nga babai i saj, George V. Për t’i mbajtur ato në gjendje të optimale, ajo ka emëruar mbajtësin e saj personal të vulave.

Orëvëzhguesi: Ekzistojnë më shumë se – një mijë orë në rezidencat e mbretëreshës, disa prej të cilave janë më të vjetra se njëqind vjet. Kjo është arsyeja pse Elizabeth punësoi një person që i viziton dhe kontrollon të gjitha këto orë çdo ditë, dhe i gëzon ose i riparon ato sipas nevojës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *