Mos i hidh kurrë farat e sha lqí nit,

Mos i hidh kurrë farat e sha lqí nit,

Tani që jemi në mes të verës, çfarë mund të jetë më mirë se të hahet diçka e freskët? Kjo është arsyeja pse të gjithë e duan shalqínin. Është frut i mirë për këtë sezon, gjithkush e pëlqen ta hajë atë si një meze e lehtë, megjithatë, besoj se të gjithë bëjmë të njëjtin ga.bim!

Tani dihet se ndërsa hahet shalqí, të gjithë i lëmë mënjanë farat e brendshme. Megjithatë, askush nuk e di se ata kanë përfitime shumë të rëndësishme shëndetësore.

Pas leximit të gjithë kësaj, do të shihni se idetë tuaja do të ndryshojnë përgjithmonë. Dashamirët e këtij fruti duhet ta lexojnë këtë artikull dhe ta kuptojnë rëndësinë e gjithë kësaj. Përveç se mban trupin tonë të hidratuar dhe ruan një ekuilibër të mirë të lëngjeve, shalqíni gjithashtu ka përfitime të tjera shëndetësore, por në fara.

Ato përmbajnë vitamina A, B dhe C dhe minerale si, magnezi dhe hekuri. Këto janë shumë të rëndësishme për mbajtjen e trupit tonë të balancuar, duke shmangur kështu sëm.undjet.

Farat janë gjithashtu shumë të pasura me proteina, të cilat përbëhen nga aminoacidet, tryptofan, acid glutamik, lizin dhe arginin. Këto rregullojnë pre.sionin dhe trajtimin e sëm.undjeve koro.nare të ze.mrës. Përveç të gjitha këtyre, fibrat e farave të shalqínit gjithashtu ndihmojnë tretjen.

Stomaku është një pjesë thelbësore në trupin tonë, siç e dimë të gjithë, dhe gjithashtu në kontakt të drejtpërdrejtë me trurin, atëherë ai reagon për çdo gjë që bëjmë, edhe ngrënien. Ata gjithashtu mund të ndihmojnë në zvogëlimin e koles.terolit të gja.kut dhe hipert.ensionit …

Farat mund t’i shty .pni, e sapo të bëhen pluhur mund t’i vendosni ato në çaj, ose në pijen tuaj të preferuar. Përdorimi i këtyre farave në një përzierje është një shërim i lashtë për spastrimin e veshkave, gjë që mund të ndihmojë në paran.dalimin e gurëve të veshkave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *