Kush është avokati i njohur që do të përfaqësojë Thaçin

Kush është avokati i njohur që do të përfaqësojë Thaçin

Pas dorëzimit të akt aku zës kundër tij, Hashim Thaçi do t’i nisë së shpejti udhëtimet për në Hagë. Atje do të intervistohet të hënën si ish-drejtor politik i UÇK-së, dhe do tw mbrohet nga avokati kroat, Luka Misetiq. Avokati Misetiq, që ka përvojë në mbrojtjen e pjesëtarëve të luf tëra ve të Jugosllavisë, pritet të jetë avokat i presidentit Hashim Thaçi gjatë proceseve në Hagë.

Ai është në listën e 40 juristëve të akredituar, të cilët mund të përfaqësojnë të dy sh uar, të aku zuar, një grup vi. kti mash ose këdo tjetër që gëzon të drejtën e përfaqësimit juridik në procedurat para Dhomave të Specializuara.

Kroati tashmë ka nisur “mbrojtjen” publike të presidentit Thaçi. Pas njoftimin se Prokuroria e Hagës ka dorëzuar akt akuzë kun dër Thaçit, Misetiq shkruante se Thaçi ka të drejtë dhe e lidhte njoftimin për dorëzim të ak taku zës si interferim në takimin në Shtëpinë e Bardhë, ku do të shkonte Thaçi për rinisje të dialogut me Ser binë.

“Thaçi ka të drejtë. Thembra e Akilit në drejtësinë ndërkombëtare për afro 30 vjet kanë qenë aku zat për interferim politik. Kështu që, cili është hapi i parë i madh i Zyrës së Prokurorit të Spec ializuar? Zbulimi i një informate të rëndësishme vetëm për ta ndaluar një proces paqësor politik. Fillim i keq për Gjykatën Speciale” , ka shkruar avokati në Twitter.

Më parë në Hagë, Misetiq e ka mbrojtur Ante Gotovinën, koma ndant i forcave kroate, i cili kishte udhëhequr në oper acionin “Stuhia” kundër forcave serb e. Gotovina ishte dënuar me 24 vjet burgim, por u lirua një vit më vonë, në 2012-n, duke u shpallur i pafajshëm.

Avokati Misetiq është pjesë e firmës ligjore amerikane “Squire Patton Boggs”, me të cilën shteti i Kosovës ka pasur disa kontrata gjatë qeverisjes Thaçi, e më pas edhe kontrata lobuese. E njëjta kompani ka pasur kontrata për mbrojtjen e Kosovës në disa procese gjyqësore në Gjykatën Ndërkombëtare të Arbitrazhit.

Ndaj presidentit Hashim Thaçi, Zyra e Prokurorit të Specializuar ka dorëzuar një akt akuzë, për të cilën ka njoftuar publikisht dy javë më parë.

Akta kuza nuk është konfirmuar akoma, ndërsa, sipas njoftimit të ZPK-së, Thaçi, që ishte drejtor politik i UÇK-së, aku zohet për kri me lu fte dhe kr ime kun dër njerëzimit. Presidenti Thaçi, më parë nuk e ka pranuar se është intervistuar ndonjëherë nga prokurorët e Hagës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *