Zvkryeministri Rakiq shpall masat e jashtëzakonshme në Veri, karantinë prej orës 21

Zvkryeministri Rakiq shpall masat e jashtëzakonshme në Veri, karantinë prej orës 21

Shtabi i Krizave të katër komunave në Veri të Kosovës mori një vendim sonte për karantinimin e katër komunave dhe vendosjen e ndalimit të lëvizjes nga 21:00 deri në 5 të mëngjesit, në javën tjetër.

Ky njoftim u dha nga zëvendëskryeministri i Kosovës, Goran Rakić në emër të anëtarëve të Shtabit të Krizave në një konferencë të jashtëzakonshme për shtyp

“Situata në veri të Kosovës dhe Metohisë është më e vështirë për ne sesa ishte, dhe ata do të marrin masa kufizuese në përputhje me vendimet e Qeverisë së Serbisë”, tha Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq menjëherë para vendimit për karantinë dhe natën Ban.

Ai gjithashtu njoftoi në konferencën për shtyp se ka 53 persona të infektuar rishtas në Veri.

Në të njëjtën kohë, Goran Rakiç përsëriti se ata po sillnin masa të reja për shkak të situatës së përkeqësuar epidemiologjike dhe numrit të shtuar të rasteve të infeksionit koronavirus.

“Nga sot, deri në javën tjetër, nga 9 pasdite deri në 5 të mëngjesit, lëvizja e të gjithë personave është e ndaluar, përveç atyre personave që janë përgjegjës për luftimin e pandemisë dhe ruajtjen e rendit dhe qetësisë publike”, thuhet në vendimin e Shtabit të Krizave , deklaroi Rakić.

Ndalohet hyrja dhe largimi nga territori i katër komunave në Veri, përveç personave me leje speciale.

Gjithashtu u njoftua se institucionet publike në veri të Kosovës do të zvogëlojnë numrin e punëtorëve në minimum.

Masat e reja pas përfundimit të periudhës shtatë-ditore do të miratohen në përputhje me rezultatet për numrin e personave të infektuar me koronavirus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *