Vjosa Osmani: Kërkon nga qeveria ti shkarkojë njerzit  e Vuqiqit në qeverinë e Kosovës.

Vjosa Osmani: Kërkon nga qeveria ti shkarkojë njerzit e Vuqiqit në qeverinë e Kosovës.

Kryeparlamentarja Vjosa Osmani, ka reaguar pas vendimit te zv.ministrit të Kosovës nga Partia Lista Srpska, që tri Komunat Veriore të Kosovës, të futën ne karantin me vendim të presidentit të Serbisë, Vuqiqit.

Aja ka kërkuar nga gjitha paritë politike që ta mbeshtesin për miratim një rezulut në Kuvend që i kërkohet Qeverisë së Kosovës t’i shkarkojë antarët që janë bashkëngjitur Vuqiqit në fushtatën politik e diplomatike kundër Kosovës.

Shkrimi i plote
Edhe nëse e lëmë anash çështjen e masave anti Covid-19, thirrja e Listës Serbe (partnerit të koalicionit nga votat e të cilit varet Qeveria e Kosovës), që ta mbështesë pozicionin politik e diplomatik të Serbisë kundër Kosovës është thirrje kundër rregullimit kushtetues dhe sovranitetit të vendit tonë.
Ftoj të gjitha partitë politikе që ta mbështesin miratimin e një rezolute/deklarate në Kuvend me të cilën kërkohet nga Qeveria e Kosovës t’i shkarkojë anëtarët e saj, të cilët i janë bashkëngjitur Vuqiqit në fushatën politike e diplomatike kundër vendit tonë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *