Mërgimtarët sjellin “Kalin e Trojës” në Kosovë

Mërgimtarët sjellin “Kalin e Trojës” në Kosovë

E kaluan një pjesë të madhe të jetës në Gjermani. E vite më pas, mërgimtari Sami Voca bashkë me të birin e tij Florianin, u kthyen në Kosovë. Synimi i tyre ishte një investim në fshatin Maxherë të Mitrovicës.

Samiu e Floriani të lidhur me rrënjët e tyre, po e sjellin historinë e Trojës në këtë fshat, e madje për të tërhequr edhe më shumë vizitor ata kanë ndërtuar Kalin e Trojës.

Floriani 26-vjeçari, për herë të parë shkeli në vendlindjen e babait 6 vjet më parë. Ka studiuar për Kimi. Por përkundër arritjeve të tij në Gjermani, Kosova për të mbetet vendi më tërheqës.

Floriani që synon edhe mësimin e gjuhës shqipe për emisionin “Sot” në Kohavision tha se i pëlqen shumë fshati dhe mundësitë që ofrohen këtu, përcjell albinfo.ch.

Babai i tij Samiu deklaron se mërgimtarët janë ata të cilët më së shumti e ndiejnë mallin për vendin e lindjes.

Për të tashmë po realizohet një dëshirë e kamotshme.

Që të dy të lidhur me traditat e Kosovës, ata kanë sjellë 26 kuaj e edhe gomarë, të cilët po e bëjnë edhe më tërheqës projektin e tyre.

Por, mungesa e zhvillimit të infrastrukturës rrugore dhe energjisë kanë qenë një nga problemet me të cilat janë përballur i ka penguar.

Megjithatë, Samiu e Floriani shpresojnë se ky problem nuk do të vazhdojë pas hapjes së biznesit, i cili pritet të startojë në këtë fundjavë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *