Këto tri gjëra mund të jenë arsyeja që e keni të vështirë heqjen e peshës

Këto tri gjëra mund të jenë arsyeja që e keni të vështirë heqjen e peshës

Humbja e peshës mund të jetë një process mjaft i ndërlikur.

Tre gjëra që po ju ndalojnë të humbni peshë mund të jenë:

Dietat strikte– ndonjëherë të hiqni dorë nga karbohidratet dhe të gjithë përbërësit e tjerë mund të jetë gabim. Nëse jeni nga këta njerëz, atëherë duhet të ndryshoni strategjinë për të hequr peshë. Ekspertët rekomandojnë që në vend se të hiqni dorë nga gjithçka, provoni të bëni një listë të ushqimeve të shëndetshme, që përmbajnë pak yndyrë dhe ju ndihmojnë në procesin e dobësimit.

Mungesa e sistemit të mbështetjes– për shkak të stigmës sociale, e cila krijohet për njerëzit obezë ose personat që kanë mbipeshë, shumë njerëz nuk mund ta gjejnë mbështetjen dhe vullnetin e duhur për të hequr peshë. Nga ana tjetër, nëse jeni të rrethuar me njerëz që ju inkurajojnë dhe e dëshirojnë progresin tuaj, atëherë procesi i heqjes së peshës së tepërt do të jetë shumë më i lehtë.

Ju mendoni se ushtrimet janë gjithçka që ju nevojitet– është pse ushtrimet luajnë një rol të madh në humbjen e peshës, nuk është e vetmja gjë që ju nevojitet. Për të arritur të humbni peshë, ju duhet patjeter ta kombinoni aktivitetin fizik me një ushqyerje të shëndetshme. /Gazeta Express

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *