Pastori hap debatin në vend, akù zohet për nxitje me komentet ho mo fo bike

Pastori hap debatin në vend, akù zohet për nxitje me komentet ho mo fo bike

Një pastor protestant në qytetin gjerman të Bremenit është akuzuar për nxitje për komentet që ai bëri për homoseksualitetin, thanë autoritetet. Pastori gjoja i përshkroi homoseksualët si kriminelë dhe homoseksualizëm si “një formë degjenerimi të shoqërisë”, raportoi agjensia e lajmeve dpa.

Gjermania ndalon ‘terapinë e konvertimit’ të homoseksualëve për të mitur “Kjo i bën njerëzit të pasigurt, shkatërron civilizimin dhe kulturën”, thuhet se ai paralajmëroi gjithashtu për ekzistencën e një të ashtuquajturi “homolobi”.

Pastori bëri vërejtjet e diskutueshme në një seminar në tetor me temën e martesës. Një regjistrim audio i seminarit ishte në dispozicion në internet për disa muaj në platformën e mediave sociale YouTube. Ka kohë që është hequr. Prokurorët i konsideruan disa nga komentet si shembuj të nxitjes penale, duke argumentuar se ato shqetësojnë paqen publike dhe nxisin urrejtje ndaj një grupi bazuar në orientimin seksual. Autoritetet thanë gjithashtu se komentet ishin një sulm ndaj dinjitetit njerëzor.

Në mbrojtje të tij, pastori mohoi t’iu referohej homoseksualëve kur foli për kriminelë. Në vend të kësaj, ai pretendoi se po fliste për “agresorët militantë” që kanë sulmuar dhe shpifur kishën. Pas incidentit, Kisha Ungjillore e Bremenit u distancua nga komentet dhe filloi procedura disiplinore kundër pastorit Shoqata Christopher Street Day (CSD) për të drejtat e homoseksualëve në Bremen mirëpret aktakuzën. Anëtari i bordit Robert Dadanski tha për shërbimin e lajmeve epd se akuzat e prokurorit publik tregojnë se çështja nuk ka të bëjë me ndjenjat e lënduara, por për thyerjen e ligjit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *