Euronews English konfirmon listën e vendeve që do të lejohen të udhëtojnë në BE më 1 korrik

Euronews English konfirmon listën e vendeve që do të lejohen të udhëtojnë në BE më 1 korrik

Të mbyllur në një sallë në Bruksel, zyrtarët po debatojnë se kush do të lejohet të hyjë në BE kur kufijtë ndërkombëtarë të bllokut të hapen më 1 korrik dhe se kush do të mbetet jashtë.

Deri tani është bërë një listë me vendet e lejuara, një me të ndaluarat.

Lista ka nxitur tashmë polemika, pasi burime të brendshme zbuluan se Shtetet e Bashkuara – prekur më keqazi në mbarë botën nga COVID-19 me më shumë se 2.4 milionë të prekur, janë të përfshira në listën e fundit

Euronews ka marrë nga brime diplomatike të bE-së listën e plotë me vendet që do t’i kenë të hapura kufijtë me BE-në. Siç u raportua nga Euronews dhe ditën e premte, SHBA-të, Brazili dhe Rusia nuk janë në listën e pranuar.

Lista për të cilën u ra dakord të premten përfshinte 15 vende. Të enjten, Euronews raportoi se vendet anëtare të BE-së kishin diskutuar një listë me 54 vende, ku përfshihej edhe Shqipëria, por kjo listë u pakësua në shtetet e mëposhtme.

Vendet që do të lejohen në territorin e BE:

Algjeria, Australia, Kanada, Gjeorgjia, Japonia, Mali i Zi, Maroku,Zelanda e Re,Ruanda, Serbia, Koreja e Jugut,
Tailanda, Tunizia, Uruguai,

Kina (në rast se konfirmohet reciprociteti)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *