Eksperti i lartë i qeverisë ‘shtang’ senatorët: SHBA mund të arrijë në 100 mijë raste në ditë!

Eksperti i lartë i qeverisë ‘shtang’ senatorët: SHBA mund të arrijë në 100 mijë raste në ditë!

Anthony Fauci ka bërë një parálajmërim tmerrùes në lidhje me shifrat e mundshmne të infèksioneve që mund të arrijë SHBA nga korònavirusi.

Fauci i cili është eksperti më i lartë i qeverisë së SHBA, për sëmundjet infèktive ka shtángur senatorët amerikanë kur tha në Senat se “nuk do të befasohej” nëse rastet e reja të virùsit në vend arrijnë 100,000 në ditë.”

Është e qartë se nuk e kemi më gjendjen nën kontroll tani”, tha ai, duke parálajmëruar se nuk janë mjaftueshëm amerikanët që mbajnë máska e respektojnë distancën sociale. Sipas Faucit, gati gjysma e të gjithë rasteve të reja vijnë nga katër shtete.

Më herët, guvernatori i Neë York-ut tha se gati gjysma e të gjithë amerikanëve duhet të vetë-karántinohen nëse vizitojnë këtë shtet. Fauci po ashtu u shpreh se Amerika nuk mund t’i várë shpresat te krijimi i váksinës, sado e sigùrt dhe efèktive të jetë ajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *