Daniel Serwer-Grenell/ ‘Prokurori i emëruar nga Trump, nuk ka shans të mos e dijë’

Daniel Serwer-Grenell/ ‘Prokurori i emëruar nga Trump, nuk ka shans të mos e dijë’

Pas publikimit të akuzave ndaj presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, dhe kreut të PDK-së, Kadri Veseli, reagime të shumta kanë ardhur nga të gjitha nivelet politike.

Kjo edhe për faktin se kjo dosje u publikua vetëm tri ditë para se Thaçin të shkojë në Shtëpinë e Bardhë për të nënshkruar një marrëveshje me Serbinë.

Por mbrëmjen e sotme analisti Daniel Serwer thotë se, prokurori që ka ngritur padinë ndaj Thaçit dhe Veselit është amerikan i emëruar nga administrata Trump.

Daniel Serwer (i Institutit të Paqes) i thotë Richard Grenell, se nuk ka asnjë shans që prokurori të mos kishte ‘lejen tënde’ për shkak se ai është i caktuar nga Trump.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *